Werkloosheid onder 45-plussers daalt!

Goed nieuws voor de 45-plussers in Nederland: steeds minder zitten werkloos thuis, steeds meer zijn aan het werk. Het aantal werklozen piekte in februari 2014 op 699 duizend personen. Sindsdien daalde de werkloosheid vooral onder 25- tot 45-jarigen.
Bij 45-plussers bleef het aantal mensen zonder baan twee jaar lang schommelen rond de 250 duizend personen. Maar in oktober vorig jaar werd de kentering ingezet: ook in die leeftijdsgroep is de werkloosheid nu omlaag gegaan.
In augustus waren er 207 duizend 45- tot 75-jarigen zonder betaald werk, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag bekend. Dat zijn er 48 duizend minder dan in oktober 2015.
Dat de werkloosheid daalt kan betekenen dat mensen het zoeken naar werk op hebben gegeven en zich terugtrekken van de arbeidsmarkt. Maar dit lijkt niet het geval. Het aantal werkende 45-plussers is begin 2014 zelfs met meer dan 200 duizend personen toegenomen.
De toename is groter dan bij andere leeftijdscategorieën. Bij 15- tot 25-jarigen kwamen er ‘slechts’ 58.000 werkenden bij; bij mensen tussen 25 en 45 jaar was er zelfs sprake van een daling van 36.000 werkenden.
Toch blijft er ook reden voor zorg. De langdurige werkeloosheid is onder ouderen het hoogst, signaleerde het CBS eerder. In het tweede kwartaal waren meer dan zes op de tien werkloze 45-plussers een jaar of langer op zoek naar werk, evenveel als een jaar eerder.

bron: Z24.NLHet laatste nieuws

Uitbreiding wagenpark
Onlangs overhandigde Niels Overgaauw van Vemo Lease de sleutels van een nieuwe 7 persoons Dacia aan Ronald Saarloos. Hiermee kunnen we de planning van het vervoer nog weer efficienter gaan regelen. De Dacia is inmiddels volop in gebruik en kun je dus dagelijks tegenkomen!
Opschorting handhaving Wet DBA voor ZZP-ers
De periode waarin niet wordt opgetreden tegen overtreding van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA) is verlengd tot 1 januari 2020. Opdrachtgevers en zzp'ers krijgen tot die tijd geen boetes of naheffingen als ze onbedoeld met verkapte dienstverbanden werken. Het kabinet wil het
Dailyflex te horen op BNR nieuwsradio!
Naar aanleiding van een artikel in de Telegraaf van de CNV over arbeidsmigranten, nam BNR nieuwsradio contact op met Dailyflex en vroeg aan Richard Reinigert een reactie op de stelling van de CNV. Dit interview werd live uitgezonden. Hier kunt u het interview terugluisteren:https://www.bnr.nl/nieuws
WIjzigingen Arbo wet per 1 juli 2017
Op 1 juli is de Arbowet gewijzigd, dit kan grote gevolgen hebben voor ondernemingen met personeel in dienst. De overheid verwacht dat werkgever, werknemer en bedrijfsarts hechter gaan samenwerken om beroepsziektes te voorkomen. Ook wordt de rol van de preventiemedewerker groter en krijgt deze meer v
Nieuwe collega bij Dailyflex
Wederom mogen wij bij Dailyflex een nieuwe collega verwelkomen, te weten Piotr Pawlowski. Na veel ervaring te hebben opgedaan bij diverse uitzendbureaus in verschillende branches, werd het tijd voor de dynamiek van een Westlands uitzendbureau. En dat werd dus Dailyflex. Piotr zal het team van coordi

Wil je meer weten over ons?

Lees dan verder over ons team...

Ons team!

Belangrijke downloads

Handig en belangrijk...

Downloads

Dailyflex Jupiter 128
2675 LV Honselersdijk

Bel ons

T 0174 287 273
E info@dailyflex.nl
Kvk 27262927

Mail ons