Inlenersbeloning

De zogenaamde inlenersbeloning is al in 2015 ingevoerd en ongetwijfeld voor iedereen een bekend begrip. Uitgangspunt hiervan is dat uitzendkrachten gelijk worden beloond als vaste medewerkers die hetzelfde werk doen. En als deze inlenersbeloning niet (goed) wordt toegepast kan dit leiden tot financiële sancties, voor zowel het uitzendbureau als opdrachtgever. Tot zover niets nieuws onder de zon.

Maar met ingang van 1 juli 2018 is er wel een wijziging doorgevoerd in de NBBU-cao voor Uitzendkrachten. Er zijn namelijk een aantal extra voorwaarden gesteld om, in voorkomende gevallen, een sanctie met terugwerkende kracht te voorkomen. 
Uiteraard heeft zorgvuldigheid m.b.t. de inlenersbeloning altijd al een hoge prioriteit bij Dailyflex. Maar het is een mooie aanleiding om de afspraken met onze klanten weer eens te updaten. Dit betekent dat wij bij onze klanten een uitvraag doen naar de volgende looncomponenten:
Het loon in de loonschaal voor de betreffende functie
  • ADV (compensatie in geld of tijd)
  • Toeslagen overwerk, onregelmatige uren, ploegendiensten en feestdagen
  • Eventuele kostenvergoeding (vanwege uitoefening van functie)
  • Periodieke salarisverhogingen

Dit leggen we vervolgens vast in een Registratieformulier Inlenersbeloning. Hiermee zijn de afspraken gecontroleerd en vastgesteld. En zo weten we zeker dat onze uitzendkrachten op juiste wijze beloond worden en beperken we het risico voor zowel Dailyflex als onze opdrachtgevers.
Meer weten over de inlenersbeloning: neem gerust contact op met Henriette van Santen via 0174 - 28 72 73 of  henriette@dailyflex.nl

Deel dit bericht:

Job Alert

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe vacatures in jouw vakgebied? Maak dan een jobalert aan! Je ontvangt automatisch een bericht zodra er een nieuwe vacature is die voldoet aan jouw zoekcriteria. Een jobalert aanmaken is zo gebeurd!

Maak aan

Contact

Maak een job alert aan!