Werkloosheid onder 45-plussers daalt!

Goed nieuws voor de 45-plussers in Nederland: steeds minder zitten werkloos thuis, steeds meer zijn aan het werk. Het aantal werklozen piekte in februari 2014 op 699 duizend personen. Sindsdien daalde de werkloosheid vooral onder 25- tot 45-jarigen.
Bij 45-plussers bleef het aantal mensen zonder baan twee jaar lang schommelen rond de 250 duizend personen. Maar in oktober vorig jaar werd de kentering ingezet: ook in die leeftijdsgroep is de werkloosheid nu omlaag gegaan.
In augustus waren er 207 duizend 45- tot 75-jarigen zonder betaald werk, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag bekend. Dat zijn er 48 duizend minder dan in oktober 2015.
Dat de werkloosheid daalt kan betekenen dat mensen het zoeken naar werk op hebben gegeven en zich terugtrekken van de arbeidsmarkt. Maar dit lijkt niet het geval. Het aantal werkende 45-plussers is begin 2014 zelfs met meer dan 200 duizend personen toegenomen.
De toename is groter dan bij andere leeftijdscategorieën. Bij 15- tot 25-jarigen kwamen er ‘slechts’ 58.000 werkenden bij; bij mensen tussen 25 en 45 jaar was er zelfs sprake van een daling van 36.000 werkenden.
Toch blijft er ook reden voor zorg. De langdurige werkeloosheid is onder ouderen het hoogst, signaleerde het CBS eerder. In het tweede kwartaal waren meer dan zes op de tien werkloze 45-plussers een jaar of langer op zoek naar werk, evenveel als een jaar eerder.

bron: Z24.NLHet laatste nieuws

Inlenersbeloning
De zogenaamde inlenersbeloning is al in 2015 ingevoerd en ongetwijfeld voor iedereen een bekend begrip. Uitgangspunt hiervan is dat uitzendkrachten gelijk worden beloond als vaste medewerkers die hetzelfde werk doen. En als deze inlenersbeloning niet (goed) wordt toegepast kan dit leiden tot financi
Nationale Werkbezoek Dag
Dailyflex doet dit jaar mee aan de Nationale Werkbezoek Dag! Tijdens deze dag kunnen werkzoekenden een ‘kijkje in de keuken’ krijgen bij verschillende organisaties in heel het land. Want ondanks dat de economie groeit en de werkloosheid daalt, zijn er toch nog steeds grote groepen mensen die mo
Uitbreiding wagenpark
Onlangs overhandigde Niels Overgaauw van Vemo Lease de sleutels van een nieuwe 7 persoons Dacia aan Ronald Saarloos. Hiermee kunnen we de planning van het vervoer nog weer efficienter gaan regelen. De Dacia is inmiddels volop in gebruik en kun je dus dagelijks tegenkomen!
Opschorting handhaving Wet DBA voor ZZP-ers
De periode waarin niet wordt opgetreden tegen overtreding van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA) is verlengd tot 1 januari 2020. Opdrachtgevers en zzp'ers krijgen tot die tijd geen boetes of naheffingen als ze onbedoeld met verkapte dienstverbanden werken. Het kabinet wil het
Dailyflex te horen op BNR nieuwsradio!
Naar aanleiding van een artikel in de Telegraaf van de CNV over arbeidsmigranten, nam BNR nieuwsradio contact op met Dailyflex en vroeg aan Richard Reinigert een reactie op de stelling van de CNV. Dit interview werd live uitgezonden. Hier kunt u het interview terugluisteren:https://www.bnr.nl/nieuws

Wil je meer weten over ons?

Lees dan verder over ons team...

Ons team!

Belangrijke downloads

Handig en belangrijk...

Downloads

Dailyflex Jupiter 128
2675 LV Honselersdijk

Bel ons

T 0174 287 273
E info@dailyflex.nl
Kvk 27262927

Mail ons